Er menn som sender dickpics narsissister?

Nå har jeg selv opplevd å motta dickpics. Dette er hva jeg mener om det.

Hei alle sammen! De siste tre ukene har jeg vært svært delaktig på Snapchat. Jeg fant ut at det var en fin måte å nå ut til mennesker på. Spørsmålene kommer inn daglig og jeg syns det er veldig fint at dere åpner opp om deres liv. Imidlertid er det noen snap som jeg virkelig ikke setter pris på og det er mange kontoer jeg har kommet over som jeg syns er interessante, men som jeg ikke ønsker å ta en del av.

 

La oss snakke litt om de mindre hyggelige snapchatene som også motiverte meg til å skrive dette innlegget. Når jeg åpner en snap er det i god tro at det kommer spørsmål om kjærlighet, brudd, foreldreliv, dating eller samliv. Det som har skjedd en del den siste tiden er at noen ganger når jeg åpner en snap, så ser jeg umiddelbart en erigert penis! Jeg har ikke tenkt å snakke så mye om disse penisene, men jeg syns det er interessant at disse mennene tar det valget og sender bilde av sine edle deler. For hvorfor gjør de egentlig det? Hva får de selv ut av det? Er det et håp om å få et bilde tilbake i retur? Eller er det en forventning om at jeg skal kommentere det jeg ser? Kan det være de ønsker å oppnå noe helt annet? Jeg vet ikke. Jeg ønsker å rose menn som er opptatt av sin penis, for det er bra.  Men det betyr ikke at andre setter pris på et uoppfordret og spontant bilde av den. 

 

Jeg syns det er irriterende å motta disse bildene, men som sexologstudent syns jeg også er interessant å se på hvorfor dette i det hele tatt er et fenomen. Å sende uoppfordrede bilder av dickpics er blitt mer og mer vanlig. Mange har selv gjort det, eller selv mottatt. I følge en meningsmåling på min story har hele 73 % av de som svare mottatt det. Og ifølge en forskingsartikkel via www.health.com så er mange menn som sender dickpics narsissister.  

 

Her er mer om denne artikkelen.

I dette studie ble det sett på personligheten til over 1000 menn. Menn som innrømmet å ha sendt dickpics og menn som ikke innrømmet å ha gjort det. Disse mennene ble sammenlignet. De ble stilt følgende spørsmål: «Hvorfor valgte de å sende slike bilder?» Mange av mennene svarte følgende.

 

  1. Det var deres måte å få et lignende bilde i retur (eller i håp om å få)

  2. De sendte bilder for å få tilfredsstilt egne seksuelle behov 

  3. Eller for å tilfredsstille personlige behov

 

Konklusjonen: De som sender dickpics har en sannsynlighet for å være narsissister. Dette mener psykologen Darrel. 

 

Darrel Turner, (PhD) , en rettsmedisinsk psykolog fra Louisiana sier: 

«En narsissist er en person som er selvopptatt i stor grad grad. Dette er noen som har et høyt nivå av tillit og tro på seg selv, men i svært usunn og skadelig grad – til det punktet det faktisk forvrenger deres virkelighetsfølelse om seg selv, andre mennesker og verden rundt dem. Det kan også føre dem til manipulerende og utnyttende atferd, fordi de vil prioritere sine egne behov fremfor andres.» (oversatt til Norsk) 

 

Han sier at en lett kan le av disse bildene, men at det også fort kan bli skummelt. Her er noe å tenke over som kom ut av forskningen: 

 

  • Mer enn 14% av guttene sa at de håpet å få frem følelser av frykt ved å sende bilder.

  • 10% gjorde det for at mottakeren skulle føle på avsky.

  • 8% sendte dem for å gjøre mottakeren sint.

  • 8% håpet å påkalle en følelse av skam.

 

Totalt sett så håpet 83 % av mennene på at mottaker ville oppnå en seksuell opphisselse. Fåtallet ønsket disse negative følelsene involvert.

Har du sendt eller mottatt slike bilder, så er dette noe å tenke over. Jeg som terapeut og sexologstudent tåler dette, men på Snapchat er det mange mindreårige og det er skrekkelig å tenke på at barn kan motta bilder som dette. Det jeg har lært at jeg ikke skal åpne snap hvis jeg sitter sammen med andre. -Og i hvert fall ikke når jeg er sammen med min datter! Og det har jeg heldigvis ikke gjort heller. 

 

Kilde: https://www.health.com/sex/dick-pic-narcissist

Ler mer om narsissisme her: https://snl.no/narsissisme

 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Følg meg på Snapchat: Camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Hilsen Camilla J.J. Sørensen, Kjærlighetsterapeuten,

Par, samtaleterapeut og sexologstudent. 

Derfor blir det slutt mellom dere


Her kan du sjekke om du er i faresonen for brudd

Visste du at vi er minst 70 % forskjellig og opplever situasjoner og samtaler ganske ulikt? Vi har også ulik bagasje som er et grunnlag for hvordan vi er og hvordan vi reagerer. Mange gjør det slutt pga dette. Nettopp fordi det blir for vanskelig. I starten av samlivet er mye rosenrødt. Vi overser disse ulikhetene og hormonene bruser. Så kommer hverdagen, og kanskje har dere blitt foreldre? Dette er er noen hovedgrunner til at det blir slutt i ditt parforhold.

 

Kan du krysse av 5 stk her så kan det være lurt å reflektere litt over dette. Pass på at det ikke tar overhånd i ditt samliv. Imidlertid er det helt normalt at du kan kjenne deg igjen i flere av disse punktene. Det er handler ikke om det, det handler om hva du gjør med det.

 

Vi savner det vi hadde i starten og det blir en alt for stor lengsel isteden for å fokusere på hvordan bevare gnisten

Vi glemmer fokus på oss selv og tror at det er vår partners feil at vi «forfaller» eller “glemmer” egen interesser 

Vi har forskjellige kjærlighetsspråk uten å vite det og dette tapper kjærlighetsbegeret. “Jeg føler meg ikke elsket”

Vi tar med oss ubevisste mønster inn i samlivet som gjør parforholdet sårbart og at dere låser dere fast i mønsteret

Vi forteller ikke hva vi lengter eller, har behov for eller hvordan vi føler oss elsket 

Vi begynner å se hva vi ikke har, fremfor hva vi har og syns vi er ALT for forskjellige

Vi glemmer å sette pris på hverandre og vise takknemlighet  

Vi når ikke inn til hverandre gjennom kommunikasjon 

Vi blir redd for at barna skal ta skade av måten vi kommuniserer på 

Vi har ulike kjærlighetsbilder og blir derfor «aldri fornøyd» 

Vi opplever tillitsbrudd eller en form for krise som vi ikke klarer å tilgi eller komme oss ut av

 

– Eller så kan det hende du er i et samliv du ikke har godt av.

 

Når du har lest gjennom disse punktene tenker du sikkert “åh nei, jeg er i faresonen”. Ikke vær redd, dette er helt normalt. Det å bli bevisst over dette kan være selve løsningen. For det du vet, det kan du gjøre noe med. Ta frem denne listen og snakk sammen eller ta kontakt med meg for en prat: HER

 

Er du en av dem som er i et parforhold du innerst inne vet at du ikke har godt av, men det er vanskelig å komme seg ut. Da kan du kontakte Mental Helse Hjelpetelefon på
116 123 (hele døgnet) eller Kirkens SOS telefon nr er 22 40 00 40 (hele døgnet). Mannstelefonen er åpen 17-20 man-fre eller så kan du også kontakte det krisesenteret som er i ditt nærområde. Flere menn og kvinner lever i usunne parforhold der de daglig blir utsatt for fysisk og/eller psykisk vold. Hjelpen trenger ikke være så langt unna. <3

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Besøk meg på Gimleklinikken i Oslo

Prosjekt: Influenser i parterapi er nå i full gang

Slik gikk det i parterapi med Aurora og Haakon

Hei. God mandag! Forrige uke startet prosjektet “Influenser i parterapi” og jeg skal dele litt mer om dette med dere. Men først vil jeg gjerne fortelle litt om hvorfor vi gjør dette og hva som er prosessen.

Med tall fra i fjor på hele 48 % skilsmisser (tall som er opp fra 2018) -og med nå covid-19 viruset som herjer, så kan dette sette mer press på par og barnefamilier enn vanlig. Dere får virkelig utfordret dere og relasjonene blir satt på prøve. Slik jeg ser det så har vi to ulike grupper. En gruppe binder sterkere bånd og har kanskje savnet å tilbringe mye tid sammen, og en annen gruppe får større utfordringer enn før. Kanskje er dere en av de som allerede var inne på spørsmålet «er dette riktig for meg?» før viruset brøt ut.

 

Når vi står fast blir det vanskeligere å samarbeide og ha det bra sammen. Om det er kommunikasjon eller andre umøtte behov, så kan det starte en ubevisst prosess med dine følelser siden tankene dine kanskje sier «gidder jeg dette lengre?» eller «jeg får holde ut til viruset er over»

 

Mange sitter sikkert med disse tankene akkurat nå. Går det for lang tid uten at dere gjør noe så blir kjærlighetsbegeret mindre og mindre og plutselig en dag får du nok. Mange par kan unngå å komme dit, men det skjer jo ikke av seg selv hvis dere ikke når inn til hverandre med deres måte å kommunisere på. Mange par kan reddes eller styrkes til å møte en slik krise, men er det vanskelig så må du selv ta det valget å spørre om hjelp, for da kan det snu.

 

For å normalisere kan vi bruke stemmer, for vi må snakke om det, og vi må snakke om det høyt! Prosjektet heter «influenser i parterapi» og første influenser ut er Aurora Gude. Jeg er så glad for å ha henne og hennes kjæreste Haakon med. Jeg syns det er utrolig tøft gjort av dem! Vi kommer til å dele noe av denne prosessen sammen med dere og det som deles, er selvfølgelig godkjent for deling i vårt samarbeid.

 

På onsdag hadde vi online parterapi. Det ble snakket litt om deres forventninger, hvordan de opplever hverdagen og deres ulikheter. Hvordan de oppfatter seg selv og hverandre.

Vi var litt innom kjærlighetsspråk og deres behov. Vi reiste også tilbake i tid gjennom en øvelse, tilbake til gode minner fra starten av parforholdet. Her sa de at de kunne kjenne på gode følelser som dukket opp.

De har nå startet å jobbe med kommunikasjon, slik at de kan øve på å lytte og anerkjenne hverandre. Gi hverandre plass.

Neste gang har vi egenterapi der de får en konsultasjon alene sammen med meg der det kun skal handle om dem selv.

Dette for å forstå seg selv enda bedre.

 

Du kan delta i normalisering av parterapi ved å dele saken eller kontakte meg <3

 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Hilsen Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Gimleklinikken i Oslo

 

Tror du gresset er grønnest på den andre siden?

 

 

Koronasamliv: Dette er viktig å huske på nå:

Samliv er ingen spøk og i disse tider så kan det være ekstra tøft for mange.

Se for deg at du har en potteplante i vinduet. Hva vil skje med den når du glemmer å vanne den? Den bli tørr ikke sant? Og hva hvis du glemmer å vanne den over lengre tid? Den står uten dagslys og får ikke stell eller vann. Den vil visne, ikke sant? 

Så prøver du kanskje å redde potteplanten, du setter den i vinduet og heller på med vann. Noen ganger går det, andre ganger er det for sent. 

Så kaster du da denne planten og kjøper en ny etterhvert. I starten så vannes den jevnlig, men så begynner du å glemme det igjen. Hva vil skje da? 

Det samme som siste, ikke sant? Den neste potteplanten vil også visne uten vann og stell. 

 

💚 -Og slik er det også med samlivet! Gresset er grønnest der du vanner det. Det er ikke sikkert at det blir bedre i neste relasjon. Kanskje, kanskje ikke… Jeg vet at mange har lyst å gi opp nå eller bare holder sammen av praktiske grunner. Det kan bli bedre…

Som jeg skrev tidligere, går halvparten fra hverandre i Norge. Dette betyr at fokus på vårt samliv er utrolig viktig! Og spesielt nå! Jeg snakker med par i terapien som ikke åpner opp så lett for hverandre. De holder mye inne, men så kommer alt som en bombe når det sprekker. – Eller så snakkes det ikke i det hele tatt, og avstanden dere imellom blir bare større og større. Dere lever i for forskjellige verdener. 

 

Føler du deg ensom i din relasjon, snakk sammen. Sett av tid til en rolig samtale, før dere legger dere. Mange kvinner jeg snakker med åpner gjerne opp ved leggetid. Dette kan være slitsomt for din partner om vedkommende er trett og bare vil sove. Da er det ikke sikkert at det du sier vil bli mottatt slik det er ment.

Fungere ikke kommunikasjonen, låser det seg fast, inkluder en ekstern. Mange psykologer og parterapeuter kan tilby videokonsultasjon i disse tider. Mange av oss kan også tilby lynkurs innenfor dialog og relasjon. 

 

 

Beste hilsen,

 

Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Følg meg på Instagram her: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Dette må regjeringen gjøre nå, det haster!

Kjære Regjeringen og Det Norske Kongehus

 

Da ble det en ny runde med nedstengning som innebærer mindre sosialisering og kontakt med andre mennesker i det Norske samfunn. Nå er folk slitne så hva kan vi gjøre for å holde håp og mot oppe? 

 

Hele denne koroasituasjonen tærer på: 

Parforholdet 

Familielivet

Singellivet

Og ikke minst, det tærer det på den psykiske helse for mange! 

Gikk vi ikke inn i det nye året med stor forståelse og fokus på at den psykisk helsen er utrolig viktig? Vi er jo bare mennesker og med hardt press og høye krav i en runde nr 2, så står nå hele samfunnet i fare. 

 

Finansdepartementet ber om ekstra økonomisk belastning for de som søker hjelp med helseutfordringer fom 01.01.21. Det betyr at det blir pålagt 25 % mva på komplementær og alternativ behandling, selv med statistikk hentet ut som tilsier at disse tjenestene bedrer mange liv! Dvs at mange som jobber innenfor psykisk helse og div terapeutisk arbeid blir tvunget til å sette opp prisene med 25 % fom neste år. Vårt folk sliter økonomisk nå og er det noe som ikke må bli dyrere, så er det samfunnsviktig arbeid som kan hjelpe folket i denne tøffe situasjonen vi står i. Dette blir alt for dyrt for mange og da blir også terskelen for å oppsøke hjelp større. – Og er ikke den stor nok fra før? 

 

Tale Maria Krohn Engvik, Helsesista og Mentalhelseungdom har også et opprop om at regjeringen nå må ta tak i den psykiske helse. De skriver i et #psyktærlig innlegg om at de er svært bekymret for hele den Norges befolkning. 

 

De skriver: 

«Vi trenger et statlig finansiert lavterskeltilbud som består av helsepersonell med kompetanse innen psykisk helse. Der alle som trenger, uavhengig hvor i landet de bor, alder, og uavhengig av tidligere sykdomshistorie, kan få et kortvarig tilbud fra 5-10 ganger med enten telefon eller video oppfølgning. Aller helst fysisk oppmøte der det er mulig, og da spesielt for de som bor alene og ikke har noen nærkontakter.»

 

For hva kan koronalivet gjøre med oss mennesker? Vi som jobber med samtaleterapi kan komme med utallige eksempler på det, men da blir dette et så alt for langt innlegg. Skilsmissestatistikken står også i fare for å øke. I fjor var den på 48 %. Hva blir den neste år, eller året etter? Ja, mange holder sammen for de må, men hvordan preger dette familelivet? Hvordan preger det barna? 

 

Dyrt økonomisk.

I følge økonom Endre Jo Reite fra Sparebank 1 i en artikkel fra Nettavisen, så koster det rundt 700.000,- å gå fra partneren sin, og hva koster det samfunnet totalt hvis 48 % skiller seg i løpet av ett år?

Hva koster det deg personlig fysisk og psykisk? Hva koster det barna og våre ungdommer? Noen ganger er det riktig å gå fra hverandre, det er det, men hva med de barna som bor hjemme med foreldre som ikke kommer seg ut av sine destruktive mønstre som kan være høylytt krangling, krenkelser, vold og straff? 

 

I hele år har jeg hjulpet par som sliter på hjemmefronten. Og mange som kommer til meg jobber i helsevesenet! De er utslitte og det tærer på parforholdet. Familiene trenger hjelp nå, single og par trenger også det. Og med et så stort økonomisk fall hos mange, så bør det innvilges støtte til å oppsøke hjelpe for ventelistene i den offentlige sektor er lang. Da trenger psykisk helse virkelig ikke koste mer! Øremerket midler spesielt til dette er viktig å få innvilget nå. Dette bør kunne brukes til psykolog, parterapeut, gestaltterapeut og så videre. Da blir terskelen lavere for å oppsøke hjelp. 

 

Og til sist vil jeg si til våre stortingspolitikere.

Dere har gjort en helt fantastisk jobb så langt. Jeg er stolt av å bo i Norge som står så stekt i denne stormen. Men med det ubevisste og underliggende, det som en ikke kan se, den psykiske helse, den har dere kraften i dere til å gjøre noe med, og dere bør gjøre det nå før samfunnet kollapser og presser frem flere psykiske og fysiske lidelser. Vi må ta symptomene på alvor  og det må gjøres nå! 

 

Og kjære følger. Del gjerne i kommentarfeltet nå mer enn noen gang og vis politikerne at det stemmer at det tærer på! Åpenhet for dette vil hjelpe samfunnet vårt et steg videre. 

 

Kilder:

https://www.psyktaerlig.no  https://www.ssb.no/ekteskap https://www.nettavisen.no/na24/slik-koster-samlivsbrudd-deg-700000-kroner/3423364978.html 

www.mvafribehandling.no https://www.psyktaerlig.no/post/smittevernstiltakene-gjør-oss-syke-regjeringen-værsågod-her-er-tiltaket-vi-trenger

 

 

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

 

 

#smittevern #tiltak #minhelsemittvalg #mentalhelse #nrk #debatt #psykisklidelse #bufdir #regjeringen #debatt #psykiskhelse #opprop #helsedirektoratet #parterapeut #parterapi #holdut #håp #familieliv #ekteskapsloven #skilsmisse #separasjon #gmn #helsesista #samlivsbrudd #krisehåndtering #foreldreansvar #samværsrett #formue #koronaliv #kjærlighetsterapeuten

Denne vinteren skal de gå i parterapi hos meg og dele om prosessen i offentligheten!

Vi utfordrer det Norske samfunnet!

Mange kan sikkert kjenne på forskjellige følelser i denne koronatiden.  For mange har hverdagen blitt totalt endret og jeg vet at mange har opplevd tap av arbeid, økonomi, sosialisering, festligheter og reiseliv. Dette kan absolutt påvirke parforholdet! Flere trenger også å tillære seg å være kjærester litt på nytt. Hvis kjærlighetsbegeret er tomt og frustrasjonen renner over, kan det være ekstra sårbart for parforholdet.

 

I dagens samfunn er det fortsatt mange par som vegrer seg over å dele med venner og familie at de går i parterapi. Flere par venter også for lenge. I 2019 lå skilsmissestatistikken på hele 48 %. Det disse tallene forteller oss er at det er normalt å gå fra hverandre. Nesten halvparten gjør det! Er det da ikke lurt å innføre normalisering av parterapi slik at flere velger å forebygge parforholdet sitt?

Jeg vet at løsningen er åpenhet. For åpenhet, skaper åpenhet. Åpenhet skaper også trygghet. Slik kan vi bryte tabuer og skape trender.

-Aurora er enig i at statistikken på 48 % er ganske høyt og hun ble overrasket over at så mange skiller seg i Norge.

Aurora Gude er kjent fra TV. Hun er influenser, YouTuber og blogger jevnlig. I 2014 vant hun realityserien Paradise Hotel og har senere deltatt i programmer som Charterfeber, Paradise Auditions og Camp Kulinaris. Hun og Haakon Lønner har vært sammen i fem år og er samboere. De bor sammen i Tønsberg og kjenner begge på at det kunne vært spennende å prøve parterapi for å se hvordan samlivet kunne utviklet seg. Aurora mener at de ikke er i noen stor krise, men at de vil se utvikling i parforholdet.

 

-Dette sier Aurora om hvorfor de ønsker å gå i parterapi hos meg:

 

«Vi er et par som har vært sammen en stund, og det kan føles som at det dukker opp mange spørsmål nå om veien videre, hvordan man får forholdet til å føles fullkomment og helt, hvordan ha motivasjon til å fortsette, og ikke minst avdekke våre problemområder som par, og hvordan ta tak i utfordringer uten å krangle – og i verste fall gi opp. Drømmen er å klare å finne tilbake til gnisten, og ikke minst lære mer om oss selv i forholdet og se og forstå den andre bedre. Ikke minst håper vi at problemer vi føler stagnerer kan nøstes opp i slik at vi kan jobbe utviklende i tiden fremover”

 

-Denne prosessen deles i sosiale medier. Det blir spennende å bli bedre kjent med dem og se hva jeg kan bidra med.

Følg med på instagram.

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Høsten kan bli bra for samlivet. Slik starter du:

Skulle du ønske du visste hva din kjære tenker på?

Noen ganger skulle vi kanskje ønske vi kunne lese tankene til vår kjære, men det går jo ikke. Det vi kan gjøre er å skape rom for mer åpenhet innenfor kommunikasjonen. Det som går mest igjen i parterapi er at folk flest ikke når helt frem til hverandre gjennom kommunikasjonen. Hvordan vår dialog er i parforholdet påvirker oss og våre handlinger.

 

John Gottman sier «Ved å vise din investering i forholdet viser du samtidig barna at de vokser opp med foreldre som er i et sunt og stabilt forhold. Barn lever av kjærligheten i et parforhold. Husk at de alltid vil etterligne dere»

Mye av dette handler om kommunikasjon.

 

Dette kan dere prøve sammen:

 

  1. Bestem dere for å være tolerant og tilstede for hverandre før praten.
  2. Sett ord på dine følelser. Snakk utfra «jeg form»
  3. Snakk om hvorfor dere tror dere har disse følelsene.
  4. Still åpne spørsmål.
  5. Utforsk «Fortell meg mer om..» « Jeg lytter..» «Vi har masse tid, ta den tiden du trenger…» «Hjelp meg å forstå…» «Jeg skjønner akkurat hva du mener..»
  6. Vis empati. Empati er når du viser forståelse og setter av tid til å lytte. Du trenger ikke komme med din mening eller råd, men du svarer på en måte som viser at du forstår og lytter til det som blir sagt. F. Eks «Jeg er på din side» «Dette høres fornuftig ut» «Jeg merker hvor fortvilet du er når du forteller dette»

 

 

På denne måten kan din partner føle seg anerkjent, elsket og akseptert. – Du blir mer kjent med partneren din fordi en vil skape en trygg arena for å åpne mer opp. Slik kan dere komme nærmere hverandre. Og husk, du trenger ikke være enig i alt som blir sagt, det handler ikke om det. På denne måten viser du respekt samtidig som dere bygger tillit – Dere lærer mer om hverandre noe som kan gjøre deres relasjon enda tryggere og spennende!

 

I høst er vi mer hjemme. Jeg liker å se på høsten som en tid der en kan starte med nye vaner. Så hva med å øve litt på kommunikasjonen?

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten

Par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Dette lengtet jeg lenge etter:

 

Denne høsten kan bli veldig bra for deg

Høsten kan være en mørketid eller starten på noe helt nytt i ditt liv. Slik jeg ser det kan du velge selv hvordan du vil at denne tiden skal bli. Mye av det vi forteller oss selv kan påvirke oss og hvordan vår dag blir. Hvordan vi starter dagen kan ha mye å gjøre med hvordan vi føler oss og hvilke valg vi tar.

 

Hva med å starte dagen hver morning med å si til deg selv:

 

❤️Du er bra!

❤️Du god nok!

❤️Du gjør så godt du kan!

 

Jeg oppfordrer også til å bruke den fine naturen vi har. Selv var jeg på Norefjell i helgen. Det var fantastisk å være med gode venner.

Det var terapi for sjelen å gå i fjellet. Frisk luft og stillhet gjennom helgen. Det gjør noe med oss mennesker å være i kontakt med naturen.  Trygghet, frihet, pusterom og pause. Ingen stress, press, krav og oppgaver. Vi mennesker kommer jo fra naturen, så blir blir det ikke litt som å komme hjem?

Sett av en dag i uken til å gå ut i naturen. Slå av mobilen, prøv å bare vær tilstede i nuet. Kommer tankene, så er det helt greit. Bare legg merke til at de kommer. Se hva som skjer og hvordan de fyller deg. Det er også viktig å være i bevegelse. Hjernen er veldig glad i det, faktisk mer enn hjernetrim.

-Slik kan du bli mer glad.

 

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

At Norges største influencer er åpen om at de har vært i parterapi, det liker jeg godt

Takk til alle som deler at dere har vært i parterapi

For dere som ikke vet hvem jeg er, så jobber jeg som Kjærlighetsterapeuten. Jeg gir til dagelig terapi og veiledning til single og par. Dette skjer gjennom videokonsultasjon eller på Gimleklinikken i Oslo. Jeg kjemper mot parterapi-tabu og det gjør jeg gjennom åpenhet rundt tematikken. For visste du at hele 48 % skilte seg i Norge i fjor? I disse koronatider har jeg snakket med mange mennesker. Livet er ikke slik det en gang var å det kan skape uro og vanskeligheter i livet. Noen har det tøft i samlivet , andre oppover ensomhet eller står midt i ett brudd.

 

Det finnes en gammel ur- ide’ om at en kun skal oppsøke en parterapeut når en er i krise. Flere steder i USA er det helt normalt å gå i parterapi for å forebygge og blomstre i samlivet. – Også i Danmark og flere land.

Den nye ideen er at en kan bruke moderne parterapi til at en blir den beste utgaven av seg selv i samlivet. Selv om dere har det bra sammen, så har dere mye potensiale for utvikling. Som par eller enkeltperson kan en forebygge og blomstre enda mer hvis en sitter med gode verktøy til å møte det som kommer.

 

Vi går alle igjennom tøffe tider i løpet av livet. Hvordan vi møter det kan ha stor effekt på livet, positivt og negativt.  For hva skjer når vi er den beste utgaven av oss selv?

Hvis vi blir bedre kjent med våre behov, følelser, tanker og verdier, så kan det være berikende for ditt liv. Det kan gi en healende prosess på samlivet og alle de rundt deg. Se på det som helse. Hvis vi hele tiden forebygger helsen vår, hvilken effekt kan det da ha? Hvis nesten halvparten av den norske befolkning skiller seg, så betyr det at det normalt med brudd. Da er det lurt å forebygge og utvikle det en allerede har. For da har en virkelig prøvd.

 

I parterapi er det vanlig at en av partene i samlivet har vært misfornøyd over lengre tid. Noen ganger så lenge som to år! Det kan være ulik sexlyst, misnøye av av økonomisk fordeling, tillitsbrudd, liten tid sammen, ulik måte å kommunisere på, ja mange ulike tema som innebærer umøtte behov eller skuffelser. – Og hva skjer hvis vi som mennesker er misfornøyd med noe over lengre tid? Vi kan starte en ubevisst, emosjonell prosess der vi starter bruddprosessen inni oss. Så går det kanskje ett år, to år. Dere kommer i parterapi, så finner dere ut at en av dere faktisk allerede er ferdig. Det har rett og slett gått for lang tid.

Så ta det før det går for langt. Vi vet alle at det hjelper å snakke ut om hva vi tenker å føler.

 

I dag leste jeg en sak om at Sophie Elise Isachsen og hennes kjæreste Kasper Kristoffersen har gått i parterapi uten å være i en stor krise. https://www.minmote.no/?fbclid=IwAR07dcGC0Wyz7Od4XFWlF5tCTZR4p2VdrV0PJLJVGoB1COZTTbQSY4XHWSg#!/artikkel/24890633/sophie-elise-isachsen-og-kjaeresten-kasper-kristoffersen-vi-gaar-i-parterapi

Jeg beundrer dere som ønsker å utvikle det gode dere allerede har. Hvis flere par og familier gjør dette vil mange få det bedre sammen. Slik forebygger vi kjærlighetslivet. Det er viktigere nå, mer enn noen gang!

 

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten

Par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

Har du nylig blitt singel? Dette hjelper

Nå er sesongen for brudd i full gang

Høsten er en mørketid for mange par og allerede er det mange som har blitt single eller oppsøker parterapi for å få hjelp. Et brudd kan føre til kraftig kjærlighetssorg. Det er noe av det vondeste en kan oppleve i løpet av livet, opptil flere ganger.

Mange er nå i denne sorgprosessen eller står å vipper mellom brudd eller reparasjon. Høsten er sesong for å tenke, det er også mer innetid og derfor ønsker jeg skrive noen råd. Når du havner i brudd, står du midt i en krise.

(Kjenner du noen som står i dette, del gjerne videre slik at flere kan få nytteverdi av rådene.)

Krise, hva er det? Krise er en plutselig forandring som oppstår uventet som en ofte ikke kan løse der å da. Vår reaksjon til krise kan være sjokk eller oppgitthet. Dette kan komme ved dødsfall, brudd, sykdom, tap av økonomi eller annet. Hvis du opplever at det er vanskelig å tilpasse seg den plutselige forandringen, er du ikke alene. Du skal nå gjennom en sorgprosess der det kan være lurt å tillate seg å sørge slik at du kommer deg videre i livet. Da handler det ikke bare om å flytte bena, men gå gjennom prosessen mentalt også.

Ifølge psykoanalytikeren Erik H. Erikson (1902-1994) går vi mennesker gjennom psykososiale stadier som jeg liker å kalle for våre 8 livskriser. Dette handler om konflikter og behov som former vår personlighet, fra fødsel til alderdom. Dette handler om hvordan vi mennesker berøres av det kommer. Vår ytre og indre-påvirkning, har mye med å gjøre hvor vi havner i oss selv. Det jeg tenker om det, er at vi mennesker omgås forskjellige type mennesker i løpet av livet. Noen av oss har en eller annen gang opplevd å ha en sosial påvirkning som ikke har vært til det beste oss. Dette kan kanskje ha vært en omsorgsperson eller en tidligere partner? Uansett så oppstår det en tilknytning som gjør at vi danner en relasjon som blir et bånd. Det er dette båndet som holder oss sammen. Et brudd er en situasjon der dette båndet klippes, og det kan være tøft.  Det er da nå ekstra viktig å vare på deg selv, men det er ikke alltid så lett.  En måte å gjøre det på er:

 

✔️Råd: ⠀⠀

⠀⠀

  1. Få i deg næring og lad opp via søvn, mat og frisk luft. Selv om det føles meningsløst, er litt mer bedre enn veldig lite. Det vil hjelpe deg å håndtere situasjonen⠀

  2. Tenk over hva som gleder deg. Sett av tid til disse tingene.

  3. Flere skammer seg over å sørge. Å sørge er en menneskelig prosess som har en healende effekt på deg i ettertid. Når vi lukker en før, åpnes også en annen. ⠀

  4. Snakk gjerne også med noen i lignende situasjon. Det å speile seg i en annen, kan være pleiende. ⠀⠀

  5. Prøv å hold deg aktiv og få på plass rutiner når du er klar. ⠀⠀

  6. Skriv dagbok, slipp til tårer, sinne, tren, hør på musikk, mediter, se filmer, slipp til følelsene å gi dem plass. ⠀⠀

  7. Har du barn, spør om hjelp eller søk hjelp for avlastning. Snakk med barna. De lærer nå at å sørge er en del av de vanskelige tingene ved å være menneske. -Og de blir en del av denne prosessen. ⠀

  8. Kontakt en person innenfor helsevesenet om sorgen blir for tung å bære. ⠀⠀

⠀⠀

❤ Å bearbeide, healer oss. Ved å bearbeide vil du etterhvert kunne akseptere situasjonen mer og mer.  Nytt mål og drømmer vil igjen bli til liv. Gjennom tårer, vesker du hjertet ditt og du kan igjen oppleve kjærlighet når tiden er riktig. ⠀

 

Kilde: Personlighedspsykologi, Preben Bertelsen,

Helsenorge.no

Mange klemmer fra @kjaerlighetsterapeuten

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten

Par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/