Ikke spør meg om jeg kom!

Du er normal uansett hvor kåt du er!

Får du ikke lyst på sex helt spontant? Ble du det i starten av parforholdet, men så har det endret seg over tid?

Da er du helt normal og du ha responsiv sexlyst. Det betyr at man får lyst på sex som følge av berøring eller stimuli. Det kan være alt fra å få en god klem, litt oppmerksomhet, til fysisk stimulering. Den spontane lysten er den vi ofte tenker på som sexlyst, men her er det mange variasjoner. At alle kvinner «plutselig» får kjempe lyst er vrangforestillinger utviklet av pornoindustrien! Noen kvinner og menn ser slik, men alle er ulike. Her kommer litt mer info om dette.

 

PÅ og av-knapper: 

Vi kvinner har noe som heter på og av-knapper. Dvs at hva som kobler oss av og hva som kobler oss på er avgjørende for hva som skjer rundt oss. Konteksten. Et eksempel kan være at dere er godt i gang, men så ringer telefonen. Dette gikk rett på AV- knappen din og du orker ikke fortsette etterpå. Hvis din partner har følsom PÅ-knapp, så kan det være vanskelig for hen å forstå seg på at du nå ble helt off. Her er dere bare ulike. Å bli kjent med seg selv, hva som får deg PÅ og AV er avgjørende for å vedlikeholde et sundt og godt sexliv. De færreste vet hva dette er. Som kommende sexolog har jeg selv måtte utforske dette og jeg kan garantere at det var en ÅPENBARING! Alt for mange skammer seg over at en ikke har like mye interesse for sex som sin partner. Nå kan du befri deg fra denne skammen. <3

Klitoris: 

Er du født kvinne, så har du en klitoris! 25 % av alle kvinner får vaginal orgasme, resten trenger stimuli på klitoris. Den er der av en grunn. Kun for å gi deg nytelse! Får du ikke orgasme under penetrerende samleie, så er det ikke noe galt med deg. Vi må fjerne orgasmefokus som mål. Når du spør om din kjære har kommet etterpå, så er det ikke gøy å si ja (hvis det er ikke sant) eller si nei… Når vi fjerner klimaksmål, så kan en bare være tilstede og nyte hverandre. Det er jo det sex egentlig handler om. 

Et tips til deg som er mann, hen eller kvinnelig partner til en kvinne:

Mange kvinner tennes av berøring andre steder enn rett på kjønnsorganet.. Massasje er en perfekt måte å koble av for å slå av tanker og bekymringer, som igjen hindrer tenningen. Hvis en slapper av og nyter, så er dette sensualitet for deg. Huden er vårt største nytelseorgan, så bruk det! Det er mellomsteget til seksuell glede som kan føre til seksull akt om du blir opphisset. Eller bare ønsker å være i nuet.

 

Hverdagsrutiner dreper sexlivet. Spenning, eventyr og dating er derfor også viktig. Det er også en myte at mannen ALLTID har lyst og er klar når som helst (selv om mannen oftere har spontan lyst) For likekjønnede par er det også en myte at oral og analsex er et must. Dette fordi alle er ulike og sex er så forskjellig fra person til person. Er du feks cis-født kvinne, så er det ikke sikkert at du ønsker penetrerende samleie eller oralsex. Det samme for cismenn. Noen liker oral og anal, andre ikke.  Det er så mange myter -hva sex er for dere er ikke andres sak. En annen myte et at hetero menn som liker analsex er homofil. FEIL! At alle homofile menn liker analsex, er også nok en myte…

 

Ulik sexlyst og at en liker variasjon seksuelt er normalt og vi må slutte og måle god sex på antall ganger! Sex er så bredt og behovet er ulikt. Dessverre kan ulik interesse for sex skape usikkerhet, utrygghet, triggere og lengsel i parforholdet. Men ansvaret ligger ikke på den som har minst interesse. Dere er to om dette og god kommunikasjon er viktig for at dere skal finne deres felles glede. Vil dere finne mer utav dette sammen eller 1:1? Da tilbyr jeg samtale online og på kontor i Oslo.

 

Er du spontan eller responsiv tror du? Ta kontakt om du lurer på noe!

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par, samtaleterapeut og sexlivveileder (kommende sexolog) 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com