Her skal Mie dele om sine underlivssmerter!

Gjennom en hel dag på snapchat skal Mie dele om hvordan livet er med endometriose!

Visste du at jeg har en Snapchat kanal som gjestes av nye og inspirerende mennesker hver eneste dag? Kanalen heter KJÆRLIGHETSTERAPEUTEN og drives av meg, Parterapeut Camilla J.J. Sørensen og Sexolog Marte Helene Olstad. Kontoen ble verifisert for 3 mnd siden og vi når ut til 150.000 seere hver mnd.

Hele poenget med kanalen er å normalisere samlivsproblematikk og seksuell helse. Vi har også fokus på familieliv og singelliv.

40 % av vloggerene er helsepersonell som jobber innenfor forskjellige felt. Dette er et lavterskeltilbud for at hjelpen skal være rett rundt hjørnet og at mennesker skal føle seg mindre alene om diverse tematikker og ulike situasjoner.

Jeg skrev ett innlegg på instagram denne uken om at det finnes for lite forskning på kvinnehelse. Og ja, det er også helt sant! Selv om kvinner lever lengre enn menn, opplever vi mer sykdom gjennom livet. Jeg studerer for å bli sexolog og kvinnehelse er en stor del av pensum. Det er mange kvinnesykdommer det finnes for lite fokus på og en av de er endometriose. Jeg vet om flere kvinner som har det og en av de er Mie Cappelen som du kanskje kjenner fra Love Island.

Førstkommende lørdag skal hun bryte alle tabuer, normalisere og dele kunnskap om endometriose. Hun har hatt sterke underlivssmerter over mange år og endelig har hun fått diagnosen. Vi gleder oss til å høre mer om dette gjennom en hel snapdag. Er det noe vi er enig i så er det at finnes for for mange tabuer og for lite forskning av kvinnehelse!

 

Her er litt mer info om hva endometriose er: 

Endometriose er en sykdom hvor vev som ligner slimhinnen i livmoren vokser utenfor. Det kan sitte på bukveggen, tarm, eggstokkene eller blæren. Sykdommen kan ha mange grader og kan gi variasjoner av umiddelbar smerte. En kan også minske muligheten for graviditet. Sammenvoksningene kan føre til sterke, kroniske underlivssmerter.

 

Jeg tror mange kvinner har denne sykdommen uten at de vet det -eller at de ikke blir trodd av leger. Det er dessverre slik at sykdommen ikke blir oppdaget tidlig nok og at mange kvinner lider i mange år uten å få konstatert diagnosen. Dette vet Mie alt om og vil du vite mer, bli med på snapdagen på lørdag her: KJÆRLIGHETSTERAPEUTEN Snapchat

 

Kilder: https://www.felleskatalogen.no/medisin/sykdom/endometriose og https://www.tv2.no/a/13885476/

Foto: Lånt av Mie Cappelen

Mange hilsner fra Camilla J.J. Sørensen,

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

 

 

 

Utroskap trenger ikke bety det samme for dere begge.

Utroskap kommer i mange forskjellige former:

I forrige innlegg skrev jeg litt om digital utroskap siden det ikke snakkes så mye om. Siden covid- 19 kom til Norge har jeg gjort meg opp noen tanker og meninger basert på de ulike tematikker som oppstår på jobb i terapirommet. Enten gjennom videokonsultasjon eller face2face. Digital utroskap er et fenomen jeg ville informere. Noen av faresignalene er så enkle som om at anropslogger på telefon eller logg på PC er slettet, en blir bekymret for å låne bort tlf eller PC og sitter mye alene på pc og låser gjerne døra. Utroskap i ulike formere er noe av det vi jobber mye med i parterapi og flere faresignaler kan du lese mer om her: Digitalutroskap

 

 

For hva er egentlig utroskap?

Regel nr 1 i alle parforhold er å definere hvor deres grenser går når det kommer til nettopp dette. Ordet utroskap er også ganske misforstått… For hva utroskap egentlig er vet egentlig bare dere to som par og dere kan ha ulike meninger om dette. Fellesnevner et tillitsbrudd med en konkurrerende tilknytingspartner, men rammene rundt er mange. Derfor må en kartlegge og definere hva utroskap. Kanskje dere skal ta en oppdatert samtale på dette i nærmeste fremtid? Det som er viktig da er å avtale at det er det dere skal snakke om. Gjør det i fred og ro et sted dere ikke blir forstyrret. Respekter at det som kommer opp kan være en blanding av tanker, ønsker og fantasier. Det kan være viktig å skille mellom det slik at dere ikke blir redde eller sinte på hverandre. Skap et trygt rom og respekter det som blir sagt.

Masse lykke til med praten <3

 

Jeg tror at hvis en får riktig hjelp så kan neste alle komme seg styrket utav tillitsbrudd eller andre kriser. Noen ganger tar det tid, andre ganger ikke. <3

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent.