Her skal Mie dele om sine underlivssmerter!

Gjennom en hel dag på snapchat skal Mie dele om hvordan livet er med endometriose!

Visste du at jeg har en Snapchat kanal som gjestes av nye og inspirerende mennesker hver eneste dag? Kanalen heter KJÆRLIGHETSTERAPEUTEN og drives av meg, Parterapeut Camilla J.J. Sørensen og Sexolog Marte Helene Olstad. Kontoen ble verifisert for 3 mnd siden og vi når ut til 150.000 seere hver mnd.

Hele poenget med kanalen er å normalisere samlivsproblematikk og seksuell helse. Vi har også fokus på familieliv og singelliv.

40 % av vloggerene er helsepersonell som jobber innenfor forskjellige felt. Dette er et lavterskeltilbud for at hjelpen skal være rett rundt hjørnet og at mennesker skal føle seg mindre alene om diverse tematikker og ulike situasjoner.

Jeg skrev ett innlegg på instagram denne uken om at det finnes for lite forskning på kvinnehelse. Og ja, det er også helt sant! Selv om kvinner lever lengre enn menn, opplever vi mer sykdom gjennom livet. Jeg studerer for å bli sexolog og kvinnehelse er en stor del av pensum. Det er mange kvinnesykdommer det finnes for lite fokus på og en av de er endometriose. Jeg vet om flere kvinner som har det og en av de er Mie Cappelen som du kanskje kjenner fra Love Island.

Førstkommende lørdag skal hun bryte alle tabuer, normalisere og dele kunnskap om endometriose. Hun har hatt sterke underlivssmerter over mange år og endelig har hun fått diagnosen. Vi gleder oss til å høre mer om dette gjennom en hel snapdag. Er det noe vi er enig i så er det at finnes for for mange tabuer og for lite forskning av kvinnehelse!

 

Her er litt mer info om hva endometriose er: 

Endometriose er en sykdom hvor vev som ligner slimhinnen i livmoren vokser utenfor. Det kan sitte på bukveggen, tarm, eggstokkene eller blæren. Sykdommen kan ha mange grader og kan gi variasjoner av umiddelbar smerte. En kan også minske muligheten for graviditet. Sammenvoksningene kan føre til sterke, kroniske underlivssmerter.

 

Jeg tror mange kvinner har denne sykdommen uten at de vet det -eller at de ikke blir trodd av leger. Det er dessverre slik at sykdommen ikke blir oppdaget tidlig nok og at mange kvinner lider i mange år uten å få konstatert diagnosen. Dette vet Mie alt om og vil du vite mer, bli med på snapdagen på lørdag her: KJÆRLIGHETSTERAPEUTEN Snapchat

 

Kilder: https://www.felleskatalogen.no/medisin/sykdom/endometriose og https://www.tv2.no/a/13885476/

Foto: Lånt av Mie Cappelen

Mange hilsner fra Camilla J.J. Sørensen,

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg