De mener at ulik kultur og deres barndom påvirker parforholdet deres.

Møt Kristine og Mailson som deltar i prosjektet «Influenser i parterapi»

Kristine G. Pereira (brassefrue) er norsk og Mailson er fra Brasil. De møttes for første gang februar 2014 da hun reiste jorda rundt sammen med ei venninne. De var 5 dager på øye Ilha Grande som ligger utenfor Rio de Janeiro. Der bodde og jobbet Mailson. Kristine snakket spansk og hans morsmål er portugisisk. De utvekslet kun smil og blikkontakt ved noen anledninger, mens den siste dagen hun var der begynte de å prate litt fordi de satt i strandbaren hvor han jobbet. “Vi snakket ikke helt samme språk, men vi forsto hverandre. Vi var der et par timer og vi hadde en god kjemi. Da jeg skulle dra spurte han om å få mitt Facebook navn og tlf nummer.” Sier Kristine.

De holdt kontakten via sosiale medier og etter hvert så ble det de to, og de giftet seg i byfogden i Norge. Kristine sier at de gjorde det enkelt og planla et større bryllup på sommeren. Dette var mest for at det var eneste mulighet for at han kunne bli hos henne i Norge. Hvis ikke måtte han reist ut og blitt minimum 3 mnd. ute før han kunne komme tilbake. Det orket de ikke tanken på.

Sommeren 2015 hadde de et flott bryllup i kirken med fest for hele familien utendørs etterpå. En fantastisk kveld som vi var veldig fornøyde med. De har nå to sønner og bor sammen i Fredrikstad.

 

Dette sier Kristine om hvorfor de ønsker å gå i parterapi: “Mange av våre utfordringer kommer nok av at vi er fra to helt forskjellige kulturer og har to forskjellige oppfatninger om hva et forhold er og hva det innebærer. Det har vært ganske tøft og virket ganske håpløst til tider, men heldigvis har kjærligheten vært der sånn at ingen av oss har valgt å gå. Vi har også to forskjellige oppvekster. Jeg tror at mye av grunnen til at vi er som vi er kommer av bakgrunnen vår og hva vi har måtte stå i selv i oppveksten. Gleder oss masse til å starte terapi med deg og jeg både håper og tror at vi kan klare å nøste opp i en del ting og komme fram til løsninger som vi begge kan leve med.”

 

 

 

Følg gjerne med her om dere vil vite mer @kjaerlighetsterapeuten

 

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut

og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

 

Fire tegn på at du ikke har kommet deg over xen:

Har du egentlig kommet deg videre, eller sørger du fortsatt? Her er fire tegn du bør være obs på.

Brudd er veldig vondt og dette er noe mange opplever i løpet av livet. Vårt kjærlighetsliv påvirker vår helse kanskje mer enn vi tror. Brudd fører gjerne til en kjærlighetssorg som kan gi oss varige symptomer. Det å ikke være bevisst over disse tegnene kan føre til at vi kan slite med symptomer som går utover vår helse, fysisk og psykisk. Uløst sorg kan henge igjen over lang tid. Vi tror kanskje vi har kommet videre fra noe eller noen, men er det slik? Her er noen ubevisste tegn på at du fortsatt sørger:

 

1.Brystet kan føles stramt, vondt eller det kniper i magen? Dette er kroppsfornemmelser og er fysiske symptomer som øker blodtrykket. Dette kan påvirke hjertemuskelen.

2. Du kan være ekstremt fokusert på å minne deg selv på tapet igjen og igjen. En annen måte er å trekke seg helt vekk fra det. Unngå bearbeidelsen. Dette kan gjøre at du ikke kommer deg så lett gjennom sorgprosessen du skal gjennom.

3. Du føler at du blir sykere lettere eller at det tar lengre tid å komme seg etter sykdom. Dette kan være tegn på langvarig stress.

4. Du har fortsatt tegn til stress. Stress over tid senker immunforsvaret og gjør oss lettere syke, fysisk og psykisk.

 

Her er litt mer om hvordan du kan komme deg gjennom dette: https://kjaerlighetsterapeuten.blogg.no/na-er-brudd-sesongen-i-full-gang.html

 

 

Kilde:https://www.youtube.com/watch?v=BfsTtEuuh48

 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Følg meg på Snapchat: Camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Så mange utsatte bryllupet sitt og separerte seg i koronaåret 2020!

Norske parforhold har blitt sterkere gjennom pandemien!

Godt nytt år! Ja, da fikk vi lagt bak oss året 2020. Det er helt klart at året har vært et utfordrende år for mange. Samtidig så ser vi tall fra SSB at det har vært færre separasjoner mellom mars- oktober 2020 enn fjoråret. Måten en takler kriser på (som betyr forandring) vil kunne avgjøre skilsmissestatistikken for SSB i 2022. Det er også mange par som har utsatt sitt bryllup og antall vielser har gått ned med hele 22 % i denne perioden sammenlignet med 2019. I samme periode ble det tatt ut 5715 separasjoner som er 253 færre enn året før. Dette henger også sammen med at det er færre som har giftet seg. Statistikken vil gi oss tydeligere svar mars 2022 på omfanget av dette og i mars vil vi få alle tall på fjoråret. Ringvirkningene vil ta tid, men folk holder likevel ut og får det til sammen. Jeg og mine kolleger har hatt nok å gjøre, så mange har også oppsøkt veiledning og hjelp når det har vært vanskelig. Det er så bra!

Kilde: https://www.ssb.no

Det er ikke alle som heller skal være sammen eller har godt av hverandre. Og har det også gått for lang tid før en oppsøker hjelp, så kan du kanskje også blitt ferdig med -og kommet over parforholdet ditt, eller bare fått nok. Når noe gnager for lenge eller at en føler seg ensom over tid, så blir relasjonen deres mer og mer kald. Derfor oppfordrer parterapeuter å komme til samtale mens det fortsatt er noe varmt å jobbe med.

 

Jeg vil rose alle som har kjempet for sitt samliv, seg selv, familelivet og støttet de rundt seg. Jeg vil også rose dere som står og har stått i brudd og kjemper seg gjennom. Det er tøft å gå og det er tøft å føle seg forlatt. Uansett hvordan 2020 endte for deg så kan vi nå legge bak oss det vonde og ta imot det gode. Og trenger du hjelp til å bearbeid noe fra fjoråret eller står litt fast, kan du alltid ta kontakt med meg eller en annen terapeut. Vi hjelper deg gledelig. Eller så kan du følge meg på Instagram eller Snapchat for inspirasjon, råd og støtte.

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par, samtaleterapeut

og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com