Når ryddet du i tinderprofilen din sist?

Prøv dette før du sveiper på Tinder neste gang!

 

Her er litt av en sak som jeg gjorde sammen med www.klikk.no om hvordan en lykkes på Tinder. Dette har blitt en populær app og som singel selv fikk jeg oppleve dating i ulike former. Vi nærmer oss 10 år med populæritet av denne appen i Norge! 

Så hva er viktig når en skal date på denne måten nå der er tusen fisker å ta av, hundre frosker og 1 prins? Eller 2? Det er ikke til å stikke under en stol at en blir svært utseende fokusert når vi swiper. 

– Utfordringene ved å bruke Tinder, er at den eksisterer for en god blanding av mennesker med ulike behov og mål. Du kan for eksempel ende opp med å møte noen som vil noe helt annet enn deg selv. Dette kan jo skje om du møter noen på gaten eller i en annet miljø også, men ha det i bakhodet.

 

🧠 Refleksjon før du sveiper på Tinder: 

  1. Tenk litt over hvor du er i livet:

Vi dater i forskjellige tidsperioder av livet og det kan være grunnleggende verdier som er viktigere enn andre når det gjelder tid, alder og sted. 

  1. Kommunikasjon:

Ros, åpne spørsmål, og bygg opp til en forventningsavklaring. Hva er dere ute etter? 

  1. Krav/forventninger 

Ikke forvent noe av en annen som du selv ikke kan prestere eller er villig til. Visste du at vi mennesker er full av krav? Og de fleste er nok også ubevisste! Skriv alle kravene du har ned på et ark. Så blir du nok overrasket! 

  1. Sveip! Ta en testrunde nå! 

Når du kikker på en profil. Tenk over hva du liker og ikke liker. Og hvorfor. Bruk litt tid på det. Så kan du jo tenke etter. Hvilket publikum ønsker du selv å tiltrekke deg?? 

 

 

Opprydding av profil: 

  1. Profilbilde: 

🔴 Dropp utydelige bilder, selfie, bilde med andre, duckface, festbilder eller bilder med veldig lite klær. (Alt med måte) Hodet på kroppen skal være med! 

🟢 Lyse og tydelig bilder. Det første bilde kan gjerne være et portrett og resten av hele deg hvordan du faktisk ser ut og hva du liker å holde på med. Interesser! Dyr er lov! Smil og vær deg selv. Vis følelser! 

  1. Biotekst:

🔴 Pass på å ikke uttrykke deg vulgært eller for useriøs. Ikke la være og skrive noe.  

🟢 Vær tydelig på hva du ser etter uansett om du søker intimpartner, en ny venn eller en kjæreste eller to. Avdekk verdiene dine og kjærlighetsspråk! Er du intim, skriv at du er en kroppslig person. Er familie og venner viktig, skriv det. 

  1. Du har en match! 

🔴 Ikke vent på at mannen eller den andre skal skrive. Ikke si «Hey, du er deilig» «eller skal vi møtes i kveld»

🟢 Vær modig og hyggelig. Anerkjenn noe som du la merke til på profilen. Det viser at du er oppriktig interessert.  Alle liker anerkjennelse. 

 

Resten er helt opp til dere! 

 

Jeg hjelper single med å sette opp datingprofiler i ulike kanaler! Da booker du bare egenterapi på min nettside. Dating er gøy, men kan være tidkrevende. Jo bedre forberedt og rustet, jo bedre match! 

 

 

Lykke til!

 

© Camilla J.J. Sørensen, Kjærlighetsterapeuten

Parterapeut, veileder for småbarnsforeldre og sexologistudent.

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Samtale og veiledning på Majorstuen i Oslo – Eller gjennom videokonsultasjon

Vet du hva ditt kjærlighetsspråk er?

Dette får deg til å føle deg mer elsket:

 

Ifølge Gary Chapman har alle mennesker et primært og et sekundert kjærlighetsspråk. Det handler om hvordan vi utrykker kjærlighet og hvordan vi føler oss elsket. Mange par er sammen i mange år og elsker virkelig sin partner, men så kan det være at en ikke føler seg elsket likevel. Kjenner du deg igjen? Det kan være at du eller din partner utrykker kjærlighet på ulike måter, dvs at dere ikke har samme kjærlighetsspråk. Hvis dere har forskjellige språk, eller ikke er bevisst over hverandres, så kan en begynne å føle seg ensom i sitt parforhold. En kan begynne å tvile på om en skal være sammen. Denne usikkerheten bygger også opp triggere som kan gjøre at du trekker deg unna eller går til angrep. Og går det for langt kan det hende at blir helt likegyldig.

Eksempel på dette i parterapi-konsultasjon. ” Jeg føler meg ikke elsket ” Så sier partneren, “Men jeg sier det jo hele tiden!” I tilfeller som dette kan det være at hennes primære språk er «fysisk berøring.» Hun savner kanskje en klem, holde hånda, en massasje eller mer sex. Hennes partner bruker mye ord. Han var flink til å sende sms og sier at han er glad i henne. «Anerkjennende ord» er hans primærspråk. Han savnet ord fra henne. Ord innen takknemlighet og anerkjennelse. Han var ikke like opptatt av nærhet.

 

Vi kom også frem til at de hadde et felles sekundærspråk som var “tid for hverandre.” De elsket å være sammen. Det var det som bandt dem sammen og gjorde at de ville jobbe med forholdet. Dette kom frem i denne ene samtalen. De trivdes utrolig godt sammen, men de hadde noen viktige lengsler og det var nærhet og ord. De fikk noen øvelser og etter noen uker var de bedre sammen. De hadde hatt fokus på å vise kjærlighet på hverandres språk og dette hadde skapt magi i den tidligere ensomheten. I slike tilfeller er det helt fantastisk å jobbe som parterapeut. Når jeg ser par kobles på etter å tro at de hadde verdens største problem. Det er ikke alltid så mye som skal til! 🙂

 

Dette er de fem kjærlighetsspråkene:

  1. Anerkjennende ord
  2. Tid for hverandre
  3. Tjenester
  4. Gave
  5. Fysisk nærhet

Jeg mener at kjærlighetsspråk er en av de største grunnene til brudd  -og også en av de største grunnene til at en holder sammen hvis en vet hva de er. Derfor er dette utrolig viktig! Finn ut hva som er deres språk nå og ha fokus på dem. Og vil du ha hjelp, så vet du hvor du finner meg.

 

 

© Camilla J.J. Sørensen, Kjærlighetsterapeuten

Parterapeut, veileder for småbarnsforeldre og sexologistudent.

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Parterapi på Majorstuen i Oslo

 

 

Kilder: Gary Chapman, Kjærlighetens fem språk.

Jeg vet ikke om jeg kan tilgi utroskapen!

Dette er viktig å vite om utroskap

“Han har vært utro!!”, “Jeg kan ikke tilgi at hun har vært utro mot meg!”

 

De fleste av oss har opplevd en form for tillitsbrudd eller får oppleve det en eller annen gang. Om det er utroskap, løgner eller løfter som brytes. Opplever du utroskap eller div tillitsbrudd så oppstår det en sorgfase som er viktig å gi plass til. Vi kan også kalle det hjertesorg. Å finne ut av at sin elskede er utro eller at det innrømmes er veldig vanskelig og kan være noe av det tøffeste du opplever gjennom livet. Mange tror at de må ta en avgjørelse helt i starten for hva en bør gjøre, men jeg anbefaler alle å vente til en har fått tid til å tenke. Det er ikke lurt å ta avgjørelser i en sjokk-tilstand.

 

Det er utrolig vondt med hjertesorg og det er det du opplever ved utroskap. Følelsen skam er knyttet til dette. «Hvorfor skjedde dette med meg?», «Er jeg ikke god nok?», «Hva vil folk si, vil folk tror det er min feil”? Skyldfølelsen kan også snike seg innpå. “Kunne jeg gjort noe annerledes?” Denne tiden er helt grusom. Det føles som tap eller at en har blitt forlatt. Plutselig står en alene eller så må en ta et valg – for nå vil din elskede at du skal tilgi.

 

Vi kan få fysiske smerter i kroppen og tilliten blir revet i to. Sykemelding, angst, tårer, sinne.. Ja, alt på en gang. Det kan hende du ikke klarer å spise mat eller sove. Sms tikker inn på telefonen fordi hen er så utrolig lei seg for det som har skjedd og vil prøve å vinne tilliten tilbake på ulike måter. Andre ganger har det egentlig vært «over» for lenge siden og brudd blir et faktum umiddelbart. Konteksten vil variere.

 

Det jeg ser mye i parterapi er at flere par som kommer har opplevd tillitsbrudd i bunn. Enten med nåværende partner eller med en annen. Hjertesorgen kan ha blitt unngått eller forstøvet, men den vil alltid ligge der å vente på deg. Gjennom utagerende attferd i deres relasjon og triggere, så vil den vise seg litt og litt. Du MÅ gjennom hjertesorgen uansett om du velger å bli eller å gå. Derfor deler jeg er sorgprosessmal med dere under her.

⠀⠀

Sorg består av ulike faser og alle er individuelle. ⠀⠀

⠀⠀

  1. Sjokk⠀⠀
  2. Reaksjonsfase som gråt, tristhet, protest eller sinne oppstår. Du trenger å vite alt og det kan være fint å innhente informasjon. Snakke sammen om alt du trenger å vite.
  3. Bearbeidelseprosess. Det begynner å gå opp for deg hva som har skjedd og du kan begynne å venne deg til situasjonen. ⠀
  4. Nyorienteringsfasen. Livet begynner å falle mer å mer på plass. Håp, nye mål og drømmer kan få plass i ditt liv alene, eller med din partner. ⠀⠀

⠀⠀

I hvilke rekkefølge kan variere og du kan hoppe frem og tilbake mellom fasene. Det å gi plass til disse fasene kan være tøft og vanskelig, men veldig viktig. ⠀⠀

⠀⠀

✔️Råd: ⠀⠀

⠀⠀

  1. Få i nok søvn, mat og frisk luft. Selv om det føles meningsløst, er litt bedre enn lite. Det vil hjelpe deg å håndtere situasjonen. ⠀
  2. Si til parneren din at du trenger tid til å tenke. Du er i sjokk og må samle deg og reflektere. Noen trenger totalt avstand, andre må vite alle detaljer umiddelbart.⠀
  3. Snakk med noen du kan åpne deg for. Snakk, snakk, snakk. -Og gjerne med noen som har vært i lignende situasjon. ⠀⠀
  4. Prøv å hold deg aktiv og finn tilbake rutiner når du klarer. ⠀⠀
  5. Skriv dagbok, slipp til tårer, sinne, tren, hør på musikk, mediter, se filmer, slipp til følelsene å gi dem plass.
  6. Finn ut hva du trenger av din partner for å bygge opp tillit igjen. Ikke hold hverandre fanget, men sett små mål om gangen. Det vil være viktig at dette følges opp uten løgner og at avtalene holdes. ⠀⠀
  7. Kontakt en person innenfor helsevesenet om sorgen blir for tung å bære.
  8. Parterapi er et must når du opplever utroskap! Her får dere all hjelp dere trenger for bedre brudd eller få det bedre sammen. ⠀⠀

⠀⠀

Har du barn, spør om hjelp eller søk avlastning. Snakk med barna. Ikke nødvendigvis om utroskapen, men at du er i en periode nå der du ikke har det så bra, men at det blir bedre. De lærer nå at å sørge er en del av de vanskelige tingene ved å være menneske. ⠀⠀

 

Og husk … Dette kan dere komme dere gjennom. Du kan ikke gjøre noe med det som har skjedd, men det du kan gjøre noe med er hvordan du vil denne hendelsen skal påvirke deg og din fremtid. Det handler om hvordan problemer i parforhold løses. En må få plass til å komme seg videre eller gjennom tillitsbruddet. Det krever tid og tålmodighet for å bygge opp tilliten igjen. Du kommer til å bli glad igjen. Du kommer til å le og finne glede. Det blir bedre.

 

 

Mange klemmer fra Camilla J.J. Sørensen,

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com