Vet du hva ditt kjærlighetsspråk er?

Dette får deg til å føle deg mer elsket:

 

Ifølge Gary Chapman har alle mennesker et primært og et sekundert kjærlighetsspråk. Det handler om hvordan vi utrykker kjærlighet og hvordan vi føler oss elsket. Mange par er sammen i mange år og elsker virkelig sin partner, men så kan det være at en ikke føler seg elsket likevel. Kjenner du deg igjen? Det kan være at du eller din partner utrykker kjærlighet på ulike måter, dvs at dere ikke har samme kjærlighetsspråk. Hvis dere har forskjellige språk, eller ikke er bevisst over hverandres, så kan en begynne å føle seg ensom i sitt parforhold. En kan begynne å tvile på om en skal være sammen. Denne usikkerheten bygger også opp triggere som kan gjøre at du trekker deg unna eller går til angrep. Og går det for langt kan det hende at blir helt likegyldig.

Eksempel på dette i parterapi-konsultasjon. ” Jeg føler meg ikke elsket ” Så sier partneren, “Men jeg sier det jo hele tiden!” I tilfeller som dette kan det være at hennes primære språk er «fysisk berøring.» Hun savner kanskje en klem, holde hånda, en massasje eller mer sex. Hennes partner bruker mye ord. Han var flink til å sende sms og sier at han er glad i henne. «Anerkjennende ord» er hans primærspråk. Han savnet ord fra henne. Ord innen takknemlighet og anerkjennelse. Han var ikke like opptatt av nærhet.

 

Vi kom også frem til at de hadde et felles sekundærspråk som var “tid for hverandre.” De elsket å være sammen. Det var det som bandt dem sammen og gjorde at de ville jobbe med forholdet. Dette kom frem i denne ene samtalen. De trivdes utrolig godt sammen, men de hadde noen viktige lengsler og det var nærhet og ord. De fikk noen øvelser og etter noen uker var de bedre sammen. De hadde hatt fokus på å vise kjærlighet på hverandres språk og dette hadde skapt magi i den tidligere ensomheten. I slike tilfeller er det helt fantastisk å jobbe som parterapeut. Når jeg ser par kobles på etter å tro at de hadde verdens største problem. Det er ikke alltid så mye som skal til! 🙂

 

Dette er de fem kjærlighetsspråkene:

 1. Anerkjennende ord
 2. Tid for hverandre
 3. Tjenester
 4. Gave
 5. Fysisk nærhet

Jeg mener at kjærlighetsspråk er en av de største grunnene til brudd  -og også en av de største grunnene til at en holder sammen hvis en vet hva de er. Derfor er dette utrolig viktig! Finn ut hva som er deres språk nå og ha fokus på dem. Og vil du ha hjelp, så vet du hvor du finner meg.

 

 

© Camilla J.J. Sørensen, Kjærlighetsterapeuten

Parterapeut, veileder for småbarnsforeldre og sexologistudent.

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Parterapi på Majorstuen i Oslo

 

 

Kilder: Gary Chapman, Kjærlighetens fem språk.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg