Så mange utsatte bryllupet sitt og separerte seg i koronaåret 2020!

Norske parforhold har blitt sterkere gjennom pandemien!

Godt nytt år! Ja, da fikk vi lagt bak oss året 2020. Det er helt klart at året har vært et utfordrende år for mange. Samtidig så ser vi tall fra SSB at det har vært færre separasjoner mellom mars- oktober 2020 enn fjoråret. Måten en takler kriser på (som betyr forandring) vil kunne avgjøre skilsmissestatistikken for SSB i 2022. Det er også mange par som har utsatt sitt bryllup og antall vielser har gått ned med hele 22 % i denne perioden sammenlignet med 2019. I samme periode ble det tatt ut 5715 separasjoner som er 253 færre enn året før. Dette henger også sammen med at det er færre som har giftet seg. Statistikken vil gi oss tydeligere svar mars 2022 på omfanget av dette og i mars vil vi få alle tall på fjoråret. Ringvirkningene vil ta tid, men folk holder likevel ut og får det til sammen. Jeg og mine kolleger har hatt nok å gjøre, så mange har også oppsøkt veiledning og hjelp når det har vært vanskelig. Det er så bra!

Kilde: https://www.ssb.no

Det er ikke alle som heller skal være sammen eller har godt av hverandre. Og har det også gått for lang tid før en oppsøker hjelp, så kan du kanskje også blitt ferdig med -og kommet over parforholdet ditt, eller bare fått nok. Når noe gnager for lenge eller at en føler seg ensom over tid, så blir relasjonen deres mer og mer kald. Derfor oppfordrer parterapeuter å komme til samtale mens det fortsatt er noe varmt å jobbe med.

 

Jeg vil rose alle som har kjempet for sitt samliv, seg selv, familelivet og støttet de rundt seg. Jeg vil også rose dere som står og har stått i brudd og kjemper seg gjennom. Det er tøft å gå og det er tøft å føle seg forlatt. Uansett hvordan 2020 endte for deg så kan vi nå legge bak oss det vonde og ta imot det gode. Og trenger du hjelp til å bearbeid noe fra fjoråret eller står litt fast, kan du alltid ta kontakt med meg eller en annen terapeut. Vi hjelper deg gledelig. Eller så kan du følge meg på Instagram eller Snapchat for inspirasjon, råd og støtte.

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par, samtaleterapeut

og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg