At Norges største influencer er åpen om at de har vært i parterapi, det liker jeg godt

Takk til alle som deler at dere har vært i parterapi

For dere som ikke vet hvem jeg er, så jobber jeg som Kjærlighetsterapeuten. Jeg gir til dagelig terapi og veiledning til single og par. Dette skjer gjennom videokonsultasjon eller på Gimleklinikken i Oslo. Jeg kjemper mot parterapi-tabu og det gjør jeg gjennom åpenhet rundt tematikken. For visste du at hele 48 % skilte seg i Norge i fjor? I disse koronatider har jeg snakket med mange mennesker. Livet er ikke slik det en gang var å det kan skape uro og vanskeligheter i livet. Noen har det tøft i samlivet , andre oppover ensomhet eller står midt i ett brudd.

 

Det finnes en gammel ur- ide’ om at en kun skal oppsøke en parterapeut når en er i krise. Flere steder i USA er det helt normalt å gå i parterapi for å forebygge og blomstre i samlivet. – Også i Danmark og flere land.

Den nye ideen er at en kan bruke moderne parterapi til at en blir den beste utgaven av seg selv i samlivet. Selv om dere har det bra sammen, så har dere mye potensiale for utvikling. Som par eller enkeltperson kan en forebygge og blomstre enda mer hvis en sitter med gode verktøy til å møte det som kommer.

 

Vi går alle igjennom tøffe tider i løpet av livet. Hvordan vi møter det kan ha stor effekt på livet, positivt og negativt.  For hva skjer når vi er den beste utgaven av oss selv?

Hvis vi blir bedre kjent med våre behov, følelser, tanker og verdier, så kan det være berikende for ditt liv. Det kan gi en healende prosess på samlivet og alle de rundt deg. Se på det som helse. Hvis vi hele tiden forebygger helsen vår, hvilken effekt kan det da ha? Hvis nesten halvparten av den norske befolkning skiller seg, så betyr det at det normalt med brudd. Da er det lurt å forebygge og utvikle det en allerede har. For da har en virkelig prøvd.

 

I parterapi er det vanlig at en av partene i samlivet har vært misfornøyd over lengre tid. Noen ganger så lenge som to år! Det kan være ulik sexlyst, misnøye av av økonomisk fordeling, tillitsbrudd, liten tid sammen, ulik måte å kommunisere på, ja mange ulike tema som innebærer umøtte behov eller skuffelser. – Og hva skjer hvis vi som mennesker er misfornøyd med noe over lengre tid? Vi kan starte en ubevisst, emosjonell prosess der vi starter bruddprosessen inni oss. Så går det kanskje ett år, to år. Dere kommer i parterapi, så finner dere ut at en av dere faktisk allerede er ferdig. Det har rett og slett gått for lang tid.

Så ta det før det går for langt. Vi vet alle at det hjelper å snakke ut om hva vi tenker å føler.

 

I dag leste jeg en sak om at Sophie Elise Isachsen og hennes kjæreste Kasper Kristoffersen har gått i parterapi uten å være i en stor krise. https://www.minmote.no/?fbclid=IwAR07dcGC0Wyz7Od4XFWlF5tCTZR4p2VdrV0PJLJVGoB1COZTTbQSY4XHWSg#!/artikkel/24890633/sophie-elise-isachsen-og-kjaeresten-kasper-kristoffersen-vi-gaar-i-parterapi

Jeg beundrer dere som ønsker å utvikle det gode dere allerede har. Hvis flere par og familier gjør dette vil mange få det bedre sammen. Slik forebygger vi kjærlighetslivet. Det er viktigere nå, mer enn noen gang!

 

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten

Par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg