Tror du gresset er grønnest på den andre siden?

 

 

Koronasamliv: Dette er viktig å huske på nå:

Samliv er ingen spøk og i disse tider så kan det være ekstra tøft for mange.

Se for deg at du har en potteplante i vinduet. Hva vil skje med den når du glemmer å vanne den? Den bli tørr ikke sant? Og hva hvis du glemmer å vanne den over lengre tid? Den står uten dagslys og får ikke stell eller vann. Den vil visne, ikke sant? 

Så prøver du kanskje å redde potteplanten, du setter den i vinduet og heller på med vann. Noen ganger går det, andre ganger er det for sent. 

Så kaster du da denne planten og kjøper en ny etterhvert. I starten så vannes den jevnlig, men så begynner du å glemme det igjen. Hva vil skje da? 

Det samme som siste, ikke sant? Den neste potteplanten vil også visne uten vann og stell. 

 

💚 -Og slik er det også med samlivet! Gresset er grønnest der du vanner det. Det er ikke sikkert at det blir bedre i neste relasjon. Kanskje, kanskje ikke… Jeg vet at mange har lyst å gi opp nå eller bare holder sammen av praktiske grunner. Det kan bli bedre…

Som jeg skrev tidligere, går halvparten fra hverandre i Norge. Dette betyr at fokus på vårt samliv er utrolig viktig! Og spesielt nå! Jeg snakker med par i terapien som ikke åpner opp så lett for hverandre. De holder mye inne, men så kommer alt som en bombe når det sprekker. – Eller så snakkes det ikke i det hele tatt, og avstanden dere imellom blir bare større og større. Dere lever i for forskjellige verdener. 

 

Føler du deg ensom i din relasjon, snakk sammen. Sett av tid til en rolig samtale, før dere legger dere. Mange kvinner jeg snakker med åpner gjerne opp ved leggetid. Dette kan være slitsomt for din partner om vedkommende er trett og bare vil sove. Da er det ikke sikkert at det du sier vil bli mottatt slik det er ment.

Fungere ikke kommunikasjonen, låser det seg fast, inkluder en ekstern. Mange psykologer og parterapeuter kan tilby videokonsultasjon i disse tider. Mange av oss kan også tilby lynkurs innenfor dialog og relasjon. 

 

 

Beste hilsen,

 

Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.

Følg meg på Instagram her: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

Kontakt meg: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

3 kommentarer
  1. Samliv – la det gledes! Som det står skrevet i Salomos Ordspråk 5:18-19: “La din kilde være velsignet. Gled deg i din ungdoms hustru, den elskelige hind, den yndefulle gasell! La hennes barm opplive deg til enhver tid, og la hennes kjærlighet stadig beruse deg!”

   Å skille seg er en synd i følge bibelen. La oss håpe at alle par holder sammen i Guds navn!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg