Sex og nytelse i høsttider

Vi kan kose oss litt ekstra på høsten, om vi er i parforhold eller ikke

Til daglig svarer jeg på spørsmål om samliv, graviditet, småbarnsliv singelliv og sex. Jeg er kjent med at høsten kan være en tid som kan være varierende for mange, enten om du er singel eller i parforhold. Vi er vanedyr og telefon og tv er en godt utbredt vane, spesielt nå på høsten. Det er koselig å se på serie, men å leke er utrolig viktig for å få gnisten til å blomstre og sexlysten til å glitre. Er du singel, er det mange måter å oppnå nytelse på. Hva med å bruke høsten til å bli enda bedre kjent med seg selv innenfor seksuell nytelse?

Her er fem tips til litt mer spennende høst kvelder!

 

Singel/Par: Invester i et nytt sexleketøy. Hva med å overraske hverandre? Det finnes alt i fra vibrerende truse til parleketøy på markedet nå. Det er utrolig hvor mye glede en kan ha av dette. Vibrerende truse kan en bruke alene, en trenger heller ikke ha en partner for å bruke produktet. Det finnes også et hav av fleshlight og egg menn kan bruke. Når det gjelder sexleketøy er det viktig å presisere at vi ikke bare må fokusere på orgasmen som gjerne for mange er målet, men selve nytelsen av det hele er viktig.

 

Par: Snakk om sex. Sett av en samtale til dette på en arena utenom soverommet. Tør å si hva du liker og ønsker mer av. Fokuser på hva du liker og ikke hva du -ikke liker. Da blir det gjerne mottatt slik det er ment.

Singel: Hva med å kjøpe en bok eller lese litt om onani. Er du nysgjerrig er det mye spennende informasjon der ute. God seksuell helse kan ha en stor og positiv påvirkningskraft i ditt liv. Om du er singel eller ikke.

 

Par/singel: Ha datenight på soverommet. Prøv å ha soverommet så ryddig og hyggelig som mulig. Her bruker vi mye tid av livet vårt. Hva med å pynte det litt ekstra å overraske med litt gode lukter? Oljer er kjempe populært å bruke nå og lukt kan vekke flere sanser i oss.

 

Par: La oss si at målet ikke er sex eller orgasme, men å bare være nær og intim. Bruk oljer og gi hverandre massasje. Målet trenger ikke være orgasme. Legg vekk forventninger og mål. Nyt berøringen. Se hva som skjer.

Singel: Sett av tid til å utforske deg selv, finn ut hva du virkelig liker. Har du prøvd å skru av lyset? Når vi fjerner en sans, blir andre sanser forsterket. Dette er også noe en kan utforske på egenhånd. De fleste av oss, berører bare kjønnsorgan. Hva med å berøre deg selv flere steder på kroppen, før du går ned? Bruk gjerne oljer til dette.

 

Par: Etterpå kan dere dele med hverandre hva som var deilig eller hva dere satte ekstra pris på. Jo mer dere kommuniserer, jo lettere er det også å utvikle sexlivet i positiv retning. Å vise takknemlighet for hverandre er det mest fantastiske i et kjærlighetsliv.

Singel: Gled deg over deg selv og hvor fantastisk kroppen din er. Mange opplever sterkere nytelse senere i løpet av livet.  Nytelse med seg selv er et sort univers. Kanskje du bare så vidt har begynt denne reisen?

 

Og husk. Det er mange myter om sex. Hva sex er for deg, er ikke nødvendigvis hva sex er for andre. Det du har lyst til, har du lov til.

 

God høst <3

 

 

© Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten

Par og samtaleterapeut.

Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.

Kontakt: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

Instagram: https://www.instagram.com/kjaerlighetsterapeuten/

2 kommentarer
  1. Varför skriver du så mycket om sex? Det är väldigt otrevligt! Håll dina tankar för dig själv!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg