Det lov til å være lei av covid-19 nå. Dette kan hjelpe!

Er du en som skyver unna følelsene når det blir for vanskelig?

Ja, nå er vi lei av covid, er vi ikke? Og det er lov å være lei! Nå har vi levet med dette i ett år. Kommune etter kommune strammer inn og vi som bor i Oslo har virkelig vært tålmodige lenge nå. Meg selv inkludert. Så hva skal vi gjøre for å ta vare på oss selv. Finne glede i hverdagen når skuffelse på skuffelse treffer oss? Håp på håp om at vi snart skal få livet tilbake … Ja, jeg forstår dere så godt. Det er ikke lett. Derfor vil jeg snakke litt om følelser, for måten vi bruker dem på kan hjelpe oss.

Våre følelser er vårt navigasjonssystem. De hjelper oss å komme gjennom livet. Føles noe ubehagelig eller rart, så er det gjerne det også. Ta vare på følelsene dine og anerkjenn dem selv om det ikke alltid er så lett. Det er kanskje lettere å skyve dem unna med tankene sine?

Vi kan jo sette COVID i en boks og kalle det ett problem, men det handler ikke om PROBLEMET, det handler om hvordan vi håndterer det. Det betyr ikke at vi bare skal bite tennene sammen og bare skyve unna følelsene våre. Tvert imot.

Dette er våre grunnfølelser og det er viktig å tillate oss selv å kjenne på alle fem. Gjør vi det vil vi lære å anerkjenne oss selv, lære av dem, bearbeide ulike hendelser og generelt sett vokse som mennesker.

 

 1. Frykt

 2. Sinne

 3. Glede

 4. Sorg

 5. Avsky

   

Jeg kan selv kjenne på følelser som kan være ubehagelig å kjenne på, men jeg slipper de til så godt jeg kan og da føles det så mye lettere etterpå. 

Det finnes mange øvelser og tips en kan gi når det kommer til dette, men jeg syns generelt sett at det hjelper å snakke med noen. Tømme hodet, så føles det gjerne lettere etterpå. Eller skrive det ned. Dette kan ha en helbredende effekt på oss og kan bidra til at vi får det bedre. Prøv det gjerne!

Og blir det for vanskelig, husk også Mental Helse Hjelpetelefon på
116 123 (hele døgnet) eller Kirkens SOS telefon nr er 22 40 00 40 (hele døgnet). Mannstelefonen er åpen 17-20 man-fre eller så kan du også kontakte det krisesenteret som er i ditt nærområde. Flere menn og kvinner lever i usunne parforhold der de daglig blir utsatt for fysisk og/eller psykisk vold. Hjelpen trenger ikke være så langt unna. <3

Har du behov for hjelp i parforholdet ditt, så hjelper jeg gjerne. Ta da kontakt HER

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg