Dette er forebyggende for brudd:

Slik kan du unngå skilsmisse?

Kjære leser,

 

Siden mai har jeg hatt en liten blogg-pause. Det har vært hektiske tider. Jeg har blitt kursleder og holde kurs fom 15. august og ut året sammen med en mann ved navn Jostein. Vi har brukt mye tid på dette og mer om kurset kommer senere. Det fine med dette tilbudet er at det er helt gratis for dere som ønsker å blir gravide, venter barn eller har fått. Gled dere!

 

Dette innlegget skal handle om menneskets fire seksualitet stadier. Dette er viktig informasjon å gi videre da det kan gi grunnlagt for en bevissthet en ellers ikke har da tiden bare flyr fra en får sitt første barn. Å være gode foreldre er i fokus, noe som er utrolig bra. Mange er også opptatt av karriere, men det kan også ta fokus vekk fra par-seksualiteten og på kjærlighetslivet. Den største tidstyven er som regel skjermtid på pc og telefon. Ja, det er mye som stjeler energi og tid fra hverandre. Derfor er det viktig å være bevisst på det som jeg skriver under.

 

Menneskets seksualitet har fire stadier:

 1. Datingtiden kalles også den seksuelle utprøvingen med forskjellige partnere. I denne perioden kan en bli smittet av seksuelt overførbare infeksjoner om en ikke bringer tema og kunnskap om prevensjon på banen. I hetero sammenheng er det snakk om prevensjon for å evt unngå graviditet. I denne tiden begynner en å legge grunnlag for sine grenser. Dette er en utprøvende tid. 
 2. Forelskelse. Hvis du ønsker å leve i monogame forhold, har du nå funnet en fast partner. Dette er den lykkeligste fasen for mange hvor seksualdriften sentral. Etter en stund kan kan lykken gå i oppløsing pga ulik interesse for sex.
 3. Forplanting. Ønsker dere barn så dreier det seg om graviditet, fødsel, omsorg og oppdragelse. De tre årene av barnets liv er sårbare og her bygges grunnmuren for videre samliv. I denne tiden kan sex blir utfordrende for mange par og det kan være viktig å jobbe med egen seksualitet da denne endrer seg gjennom hele livet. De som kommer seg gjennom på godt og vondt opplever å bygge solid grunnmur.
 4. Barn flytter ut av huset. Nå er det nytt fokus på parforholdet. For dere som fikk barn og fortsatt er sammen, opplever nå å skulle bli kjent på nytt. Over skrev jeg om grunnmuren. Konsekvensene av stadie 3 viser seg nå. Kjenner dere hverandre eller har fokus kun vært barna og jobb? Ble sexlivet pleiet, utviklet dere felles mål og verdier? Nå oppstår ny muntlighet for å dyrke hverandre, eller gå fra hverandre.

 

De fleste som kommer til meg er i stadie 2 og 4. De få som kommer til meg i stadie 3 kommer grunnet kriser, fruktbarhetsproblemer, ulik sexlyst eller hull i grunnmur fra småbarnstiden -eller tiden etter. 

Ikke vent med å pleie kjærligheten eller med å dyrke parseksualiten. Hvorvidt dette påvirker dere som par kan være avgjørende for deres lykke. Forebygging er viktig. Det betyr ikke at dere MÅ ha sex hver uke eller ha en date i uka, men ha fokus på hvordan dere sammen kan ha god sex og tilbringe tid sammen. Ikke vent til det er for sent. ❤️ 

 

Lurer du på mer så legger jeg ut innlegg på min instagram her: https://www.instagram.com/p/CRMqLcmAVYt/?utm_source=ig_web_copy_link

Her skriver jeg hvordan du kan få bedre sexliv, bedre kommunikasjon og får det bedre sammen.

 

Mange hilsner fra Camilla J.J. Sørensen,

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent. 

 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

#sexologi #dating #familieliv #sammen #jegdater #pådate #prevensjonsmidler #prevensjon #kjønnssykdommer #seksuellhelse #gravid #testdeg #foreldre #hus #boligkjøp #kjærlighetsterapeuten #bryllup #maja #maja.no #nytelse #nytfestivalen 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg