Går pandemien utover parforholdet ditt? Ta testen her:

Her kan du sjekke om pandemien påvirker kjærlighetslivet:

Kjære leser. Nå har det blitt strammet inn nok en gang. Oslo får gjennomgå i disse koronatider, også andre byer,tettsteder og mange land. Ordet karantene, dugnad og hjemmekontor har blitt en del av normalen. Nå har det gått ett år, men hvordan påvirker dette parforholdet ditt?

Visste du at vi er minst 70 % forskjellig og opplever situasjoner og samtaler ganske ulikt? Vi har også ulik bagasje som er et grunnlag for hvordan vi er og hvordan vi reagerer. I sårbare situasjoner kan vi også oppføre oss annerledes enn før. Mange gjør det slutt pga dette. Nettopp fordi det blir for vanskelig. I starten av samlivet er mye rosenrødt. Vi overser disse ulikhetene og hormonene bruser. Så kommer hverdagen, og kanskje har dere blitt foreldre? Dette er er noen hovedgrunner til at det blir slutt i ditt parforhold og med en pandemi i bunn, så er det ikke sikkert at det blir lettere.

 

Kan du krysse av 5 stk under her så kan det være lurt å reflektere litt over dette. Pass på at det ikke tar overhånd i ditt samliv. Imidlertid er det helt normalt at du kan kjenne deg igjen i flere av disse punktene. Det er handler ikke om det, det handler om hva du gjør med situasjonen.

 

  1. Du savner det dere hadde i starten og det blir en stor lengsel isteden for å fokusere på hvordan dere skal bevare gnisten.
  2. Du glemmer fokus på deg selv og tror at det er vår partners feil at vi «forfaller» eller “glemmer” egen interesser.
  3. Dere har forskjellige kjærlighetsspråk uten å vite det og dette tapper kjærlighetsbegeret. “Jeg føler meg ikke elsket”.
  4. Dere tar med dere ubevisste mønster inn i samlivet som gjør parforholdet sårbart og at dere låser dere fast i mønsteret. Et mønster går rundt og rundt.
  5. Du forteller ikke hva du lengter eller, har behov for eller hvordan du føler deg elsket.
  6. Du begynner å tenke over hva dere ikke har, fremfor hva dere har – og syns dere er ALT for forskjellige.
  7. Glemmer å sette pris på hverandre og vise takknemlighet dagelig.
  8. Når ikke inn til hverandre gjennom kommunikasjon (Du blir redd for at barna skal ta skade av måten vi kommuniserer på/eller ikke kommuniserer på).
  9. Dere har ulike kjærlighetsbilder og blir derfor «aldri fornøyd».
  10. I andre tilfeller kan det også oppstå tillitsbrudd eller en form for krise som dere ikke klarer å tilgi eller kommer dere utav.

 

– Eller så kan det hende du er i et samliv du ikke har godt av.

 

Når du har lest gjennom disse punktene tenker du sikkert “åh nei, jeg er i faresonen”. Ikke vær redd, dette er helt normalt. Det å bli bevisst over dette kan være selve løsningen. For det du vet, det kan du gjøre noe med. Ta frem denne listen og snakk sammen eller ta kontakt med meg for en prat: HER

 

Er du en av dem som er i et parforhold du innerst inne vet at du ikke har godt av, men det er vanskelig å komme seg ut. Da kan du kontakte Mental Helse Hjelpetelefon på
116 123 (hele døgnet) eller Kirkens SOS telefon nr er 22 40 00 40 (hele døgnet). Mannstelefonen er åpen 17-20 man-fre eller så kan du også kontakte det krisesenteret som er i ditt nærområde. Flere menn og kvinner lever i usunne parforhold der de daglig blir utsatt for fysisk og/eller psykisk vold. Hjelpen trenger ikke være så langt unna. <3

 

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, parterapeut og sexologstudent. 

Instagram: kjaerlighetsterapeuten

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/camillaterapeut

Nettside: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg